Selecteer een pagina

Zondag 24 november was het zover; mijn 3e trimwedstrijd ooit. Ook dit jaar deed ik weer mee aan de Togroom trimwedstrijd in Bunnik. Vorig jaar ben ik als 2e geëindigd, dus de druk was aanwezig. 

Dit jaar kwam ik perfect voorbereid. Ik had namelijk de dag van tevoren geoefend met knippen op de moeder van Nova, Lola. Lola is van mijn vriendin en voormalig stagebegeleidster Laura Lensen. Het model, wat ik wel moest doen, zat dus nog vers in mijn geheugen. 

Voor
Na

De wedstrijd wordt gestart met een voorjurering, hier komen 2 jury’s langs de deelnemende honden. Ze kijken dan hoe lang de vacht is en of de hond goed uit de klit is bijvoorbeeld. Tijdens de wedstrijd lopen ze een paar keer een rondje en aan het einde komen ze langs voor de eind beoordeling. Ze kijken onder andere naar je kniptechniek, de hoeveelheid haar wat je hond heeft, en hoeveel je daar op de juiste manier vanaf haalt. Daarnaast moet je de hond in bij het ras passende trimschema knippen. 

Blijkbaar was dit alles aardig gelukt, want we zijn 1e geworden! Het was weer heel leuk om mee te doen. Dit jaar had ik nog geen trimwedstrijden gedaan verder.