Selecteer een pagina

meer informatie

Over
Maak een afspraak

Over Romana

Mijn hele leven ben ik al bezig met dieren. Van honden tot koeien, paarden, katten, kippen, ga zo maar even door. Het kwam dan voor velen ook niet als een verrassing dat ik besloten heb om parttime iets te gaan doen met dieren, honden in dit geval.

Opleiding en stage

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding communicatie & media design gevolgd in Utrecht. Deze opleiding heb ik behaald en ik mag mezelf dan ook “Bachelor of communication” noemen. Hierna heb ik verschillende functies gehad gericht op (online) marketing.

Het hondentrimmen is allemaal begonnen toen ik een fulltime baan had en hele dagen achter de computer zat. Het begon aan me te knagen toen ik besloot dat het anders moest. Meer afwisseling en minder achter een bureau zitten. Maar wat?

Na veel nadenken over waar mijn hart lag kwam ik toch steeds weer op dieren uit en specifiek honden. Lekker bezig zijn met honden en ze elke keer weer met een goed onderhouden vacht de deur uit laten gaan, mét tevreden baas. Dat leek mij wel wat.

 

 

Niet lang na die beslissing ben ik een dag minder gaan werken. Ik heb me gelijk ingeschreven bij het HKI in Bunnik en ben met de opleiding Hondentrimmen gestart. 

De ene dag die ik nu overhad ben ik gestart met stage lopen. Ik ben hiermee gestart bij Marian van Roon van Trimsalon Via Fectio in Werkhoven. Hier heb ik erg veel geleerd. 

Later heb ik ook nog stage gelopen bij Laura Lensen van Trimsalon Lola. Ook hier heb ik erg veel geleerd. 

Dit alles heeft ertoe geleid dat ik in juni 2019 mijn diploma Hondentrimmen heb behaald. 

Over Trimsalon Benschop

Tijdens het tweede deel van mijn stage ben ik langzaam gestart met Trimsalon Benschop. Wat startte met het trimmen van honden van vrienden en kennissen is nu uitgegroeid tot een volwaardige (parttime) salon. 

Uitbreiding

De salon is gestart met 1 vaste werkdag, de vrijdag. Al snel kwamen daar een aantal avonden in de week bij en soms zelfs de zaterdag morgen.

Nu het klantenbestand uit blijft breiden komt is er een tweede dag bijgekomen, namelijk de woensdag. 

Sinds oktober 2019 is Trimsalon Benschop een echt bedrijf! Weer een mooie mijlpaal. 

 

Faciliteiten

De salon zit in mijn huis. Hier heb ik een aparte ruimte voor de trimsalon. De Trimsalon is voorzien van de hoogwaardige apparatuur. Zo zijn er bijvoorbeeld een in hoogte verstelbare trimtafel en een in hoogte verstelbaar bad. Dit werkt ergonomisch, maar is ook fijn voor de hond. Ook grote honden kunnen zo gemakkelijk de tafel op of het bad in en uit. 

Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve producten. Er wordt gewerkt met professionele shampoos en conditioners en deze zijn vanaf nu zelfs ook online te koop!